Restaurant GRIFTPARK 1 | Dinerkaart
7725
page-template-default,page,page-id-7725,page-child,parent-pageid-7644,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

DINERKAART

VOORGERECHTEN

SOEPEN

HOOFDGERECHTEN

HOOFDGERECHTEN

Groene curry met basmati rijst en tomaat-komkommer salsa (vegetarisch)
Kleine portie: € 9.00 | Normale portie: € 18.50

Tagliatelle met muntpesto, broccoli en doperwten (vegetarisch)
Kleine portie: € 9.00 | Normale portie: € 18.50

Gebakken doradefilet met aardappel rösti, roer gebakken groenten en rode paprikasaus
Kleine portie: € 11.00 | Normale portie: € 19.50

Gebakken zalm met couscous, geroosterde courgette en mintsaus
Kleine portie: € 11.00 | Normale portie: € 19.50

Kalfsribeye uit de Green Egg met gepofte aardappel, little gem en kruiden room
Kleine portie: € 11.00 | Normale portie: € 19.50

Gebakken varkenshaas met aardappelpuree, spinazie en piccalillysaus
Kleine portie: € 9.00 | Normale portie: € 17.50

Gebakken tournedos met ratatouille, gnocchi en oreganojus
Kleine portie: € 12.00 | Normale portie: € 22.50

KAZEN € 7,80

Grutte Grize

Dit zachte rauwmelks geitenkaasje is uniek in Nederland. In Jubbega(Friesland) grazen zo’n 16 Toggenburger geiten rondom de boerderij van Doetie Trinks in haar zelf gebouwde melkstal en worden twee keer per dag gemolken. De geiten grazen rondom de boerderij in de graslanden die niet gestrooid worden met kunstmest. In het gras groeien zo’n 50 verschillende soorten kruiden en dat proef je terug in de kaas. De melk wordt verwerkt tot kaas in de kaasmakerij ‘Tsiis fan Doetie’. Dit unieke kaasje is zeer bijzonder; de kwaliteit en smaak zijn zo goed dat dit kaasje zeker net zo goed (als niet beter) is als de Franse geitenkaasjes. Dit unieke kaasje gaat goed samen met een Chinon of Sancerre wijn.

Witte van Köning

 

Deze ‘Witte’ van kaasboerderij Köning wordt sinds december 2014 gemaakt. Christine maakt dit handgeschepte kaasje met de rauwe melk van hun eigen koeien. Deze koeien grazen in de zomer periode in het gebied Liemers, een vruchtbare streek tussen Rijn en IJssel. De ‘Witte’ is fluweelzacht, romig van smaak en loopt wat uit. Het karakter wordt bepaald door de volle rauwe melk, tonen van paddenstoelen die voller wordt naarmate de kaas langer rijpt.

Charmeur Geit

 

Deze Nederlandse milde geitenkaas heeft een lichte geitensmaak met in de verte een licht zoetje. De Chèvre wordt gemaakt van niet-gestandaardiseerde melk waardoor de kaas per seizoen kan verschillen. De volle gepasteuriseerde geitenmelk die wordt gebruikt, wordt volgens speciaal recept bewerkt, waardoor de korst zich ontwikkelt en van buiten naar binnen een speciale smaak ontstaat. Door het hoge vetgehalte van de melk, blijft de kaas smedig en goed snijdbaar. De Charmeur van de geit is een verassende toevoeging voor uw kaasplateau

Vacherin Mont d’Or

Echte winterkaas uit het Massif du Mont d’Or op de grens van Zwitserland en Frankrijk. De kaas is omwikkeld met een band van sparrenhout. Dit is ook duidelijk terug te vinden in de smaak en het aroma van de kaas. De kaas is alleen verkrijgbaar in de wintermaanden, de koeien uit deze regio produceren in de winter te weinig melk voor de productie van de Comté kaas die ook uit deze regio komt. Het is een prachtige kaas voor het plateau en tevens zeer geschikt om als fondue te serveren in zijn eigen verpakking. Een van de weinige kazen die zich uitstekend laat combineren met Champagne of Neufchatel.

Zilte Duinen

De schapen grazen bijna het jaar rond op de weilanden tussen de waddendijk en de duinen. Door de zilte lucht, de biologische bedrijfsvoering en het agrarische natuurbeheer bevat dit gras veel variatie in gras- en plantensoorten. De schapen worden twee maal daags gemolken en geven ongeveer twee liter melk per dag. De meeste melk wordt gebruikt voor het maken van heerlijke schapenkaas. De Zilte Duinen is een uitzondering; een gerijpte, rauwmelkse koe- & schapenkaas met een natuurlijke korst, wat opvalt is dat deze kaas een lekkere zilte, volle smaak en een losse structuur heeft. Een perfecte combinatie is met bijvoorbeeld; 10 jaar oude Madeira

Lady Blue

Dit is een blauwschimmelkaas, gemaakt van rauwe geitenmelk. Lady was een zeer karakteristieke geit en de ‘Leading lady’ van de kudde, met een vacht in de kleuren van blauwschimmel. Reden genoeg om deze speciale kaas naar haar te vernoemen. Lady Blue past uitstekend op een kaasplateau, is iets pikant en romig van smaak, maar toch licht verteerbaar

DESSERTS

DESSERTWIJNEN