Restaurant GRIFTPARK 1 | Dinerkaart
7725
page-template-default,page,page-id-7725,page-child,parent-pageid-7644,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

DINERKAART

VOORGERECHTEN

SOEPEN

HOOFDGERECHTEN

HOOFDGERECHTEN

Groene curry met basmati rijst en tomaat-komkommer salsa (vegetarisch)
Kleine portie: € 9.00 | Normale portie: € 18.50

Tagliatelle met muntpesto, broccoli en doperwten (vegetarisch)
Kleine portie: € 9.00 | Normale portie: € 18.50

Gebakken doradefilet met aardappel rösti, roer gebakken groenten en rode paprikasaus
Kleine portie: € 11.00 | Normale portie: € 19.50

Gebakken zalm met couscous, geroosterde courgette en mintsaus
Kleine portie: € 11.00 | Normale portie: € 19.50

Kalfsribeye uit de Green Egg met gepofte aardappel, little gem en kruiden room
Kleine portie: € 11.00 | Normale portie: € 19.50

Gebakken varkenshaas met aardappelpuree, spinazie en piccalillysaus
Kleine portie: € 9.00 | Normale portie: € 17.50

Gebakken tournedos met ratatouille, gnocchi en oreganojus
Kleine portie: € 12.00 | Normale portie: € 22.50

KAZEN € 7,80

Skaepsrond

De schapenmelk wordt vers verwerkt, niet gestandaardiseerd, maar wel gepasteuriseerd. De melk wordt gestremd met behulp van microbieel stremsel wat ook geschikt is voor vegetariërs. De gestremde melk (wrongel) wordt in vormen geschept, en moet een etmaal verzuren. Daarna gepekeld en wordt het product in een rijpingscel voorzien van een schimmelcultuur. Na 8 à 9 dagen is de kaas voorzien van een mooie witte schimmellaag en wordt verpakt in een speciaal ontwikkelde folie. Bewaard in de koeling is de kaas zeker 6 à 7 weken houdbaar. Het is een zacht, mild kaasje en heeft een fijn amandelaroma welke goed samen gaat met Weizen of Weizenbock

Swarte Toer

Dit zachte rauwmelkse geitenkaasje is uniek in Nederland. In Jubbega(Friesland) grazen zo’n 16 Toggenburger geiten rondom de boerderij van Doetie Trinks in haar zelf gebouwde melkstal en worden twee keer per dag gemolken. De geiten grazen rondom de boerderij in de graslanden die niet gestrooid worden met kunstmest. In het gras groeien zo’n 50 verschillende soorten kruiden en dat proef je terug in de kaas. De melk wordt verwerk tot kaas in de kaasmakerij ‘Tsiis fan Doetie’. Dit unieke kaasje is zeer bijzonder; de kwaliteit en smaak zijn zo goed dat dit kaasje zeker net zo goed (als niet beter) is als de Franse geitenkaasjes. Dit unieke kaasje gaat goed samen met een Chinon of Sancerre wijn.

Oudwijker Fiore

Rutger Pekelharing is een van de kaasmakers bij kaasmakerij Oudwijker. Onder begeleiding van de echte Italiaanse kaasmaker uit Osmate, heeft hij de Oudwijker Fiori(type Taleggio) ontwikkeld. Deze maakt hij bij kaasboerderij Brienenhof in Cothen, alwaar gebruik maakt wordt van de faciliteiten en de melk van de Friese-Holsteiner koeien. Deze koeien grazen op de sappige weides rond het dorpje Cothen dat aan het Utrechtse riviertje de Kromme Rijn ligt. Wat een dier eet heeft gevolg voor de melk kwaliteit; veel vers gras geeft vette melk! Waarbij het seizoen en de plaats invloed heeft, dat noemen we het “Terroir”. De Oudwijker Fiori is een unieke bergkaas volgens oeroud Italiaans recept in een nieuw jasje.  Met zorg, heel veel geduld en liefde gemaakt. De natuurlijke gerijping zorgt voor een uniek product met een uitzonderlijke smaak. De  natuurlijke korst kan dus ook mee gegeten worden. De kaas heeft een mooie droge korst met vlak daaronder een licht  zuivel met  een smeuïge, zachte textuur. In het midden is het zuivel compact met kleine gaatjes. Naarmate de kaas langer rijpt wordt de structuur romiger en de smaak wordt voller, boterig, aards maar nooit overheersend pittig. De geur herinnert aan vochtige kelderruimten, paddenstoelen, amandelen en zelfs truffel. Combineerd goed met frisse rode wijnen met fruitige tonen maar ook met jonge mousserende rode wijn om het vettige van de kaas tegen te gaan. Zoals bijv;  Franciacorta Rosso, Monbazillac, Pinot Nero, Oltrepo Pavese, Rosso Piceno of Piave Merlot. Maar ook met witte wijn: Verdicchio dei Castelli di Jesi maar combineerd in gerechten en ook goed met fruit: una marmellata di mandarini o arance!

o.

Remeker Ryp

De Remeker wordt gemaakt op boerderij “De Groote Voort” in Lunteren. Acht weilanden horen bij de boerderij. Eén van de weilanden heeft een oude veldnaam, “Remeker”, waar we de naam van de kaas aan ontleend hebben. Een “reem” is een weiland, en “eker” betekent eik, dus de weilanden zijn omzoomd met eiken. Een rij eiken vormt een houtwal. Deze houtwallen zijn kenmerkend voor het landschap in de Gelderse Vallei. Er zijn honderd Jerseykoeien op De Groote Voort, mooie kleine bruine koeien, met grote, even bruine ogen. De Jersey is een eigenwijze koe en ze geeft extra dikke melk. In de kaasmakerij wordt om de dag de rauwe melk van onze koeien verwerkt tot kaas. Door de melk zelf te verwerken, kan de bijzonderheid ervan tot uiting komen in de kaas. We laten haar rijpen in ons kaaspakhuis, zodat de smaak zich langzaam kan vormen. De Remeker Puur is een kaas met een natuurlijke korst die in gewreven wordt met Ghee(boterolie), deze kaas rijpt ca 6 maanden. De kaas gaat goed met bieren zoals; Brand Weizen, Lente Bok, Oatmeal Stout maar ook met Oloroso Amoroso Sherry of Chinese Rode thee(Shan Lin Mi Xang).

Blauwe Braam

Deze Fourme de Montbrison uit de zuidelijke Loire-streek wordt gerijpt in Nederlandse wilde bramenjenever en is ontwikkeld door onze eigen kaasmeester Evert Schonhage. De kaas wordt minimaal 3 weken ondergedompeld in de bramenjenever. Het lichte zoetje en zuurtje van de bramen combineert geweldig met het hartige en zilte van de kaas.

DESSERTS

DESSERTWIJNEN